Polaroids

De tijd snelt

Het heeft enkele jaren geduurd en nu is het zover. Mijn tweede dichtbundel is klaar. Mijn eerste grote liefde, misschien daarom dat het zo moeilijk is om ze los te laten, die kleine scènes, verzen van alledaagse waanzin, obsessies van al dan niet ingeloste vragen.

"De momenten waarin je het onmogelijke tracht te vatten, waarin je tracht uit te spreken als dichter wat je maar niet kan als mens tijdens je dagdagelijkse waanbeelden."

Want deze dichter heeft een stoornis, zijn communicatie is ontzettend goed, op bepaalde vlakken, maar gevoelsmatig loopt hij soms vast, als een oude pc die net opstart. Hij heeft tijd nodig om zich uit te drukken in emoties via woorden, rechtstreeks en zonder omwegen. Het ligt hem moeilijk om te vertellen, om tot die uitgepuurde essentie te komen. Daarom duurt het zo lang.

Liefde of Chemie?


Poëzie moet ook gepolijst worden of rijpen tot het zich mag tonen, om dan als een verhaal naar buiten te komen. Net zoals deze bundel. De polaroids zijn kleine momenten die al dan niet lukken, ze laten een afdruk na en de chemicaliën doen de rest, soms zien ze er mooi uit en net echt, soms bevreemdend en vaag. En net zoals de liefde zijn zij een mix van chemie en magie, want het één kan niet zonder het ander.
x

Te koop

Vanaf nu is mijn bundel te koop, onder andere via de Standaard Boekhandel en op de website van de uitgever: boekscout. Ook vind je meer informatie terug over de bundel via mijn auteursblog.

En als je ze koopt of ergens vindt in een bibliotheek zou ik zeggen, geniet ervan en ervaar deze Polaroids van lust, liefde en alledaagse waanzin.







Reacties

Populaire posts

Contact

Naam

E-mail *

Bericht *