Een verhaal is een cyclus



Dit schrijfweekend mag beginnen. De verbouwingen zijn zo goed als achter de rug, toch van het nieuwe deel. Dat brengt alvast meer rust, dat en even wegduiken in zinnen en woorden die mogen draaien en spinnen als een dolle kat.






Tegen de middag bereikte ik bestemming Johan en kamertje op het tweede. In de namiddag doorliepen we de opmerkingen op ons manuscript. Kleine en juiste opmerkingen, die we meteen aanpasten, daar waar we het gevoel hadden dat het nodig was.
Goed nieuws dus voor Dalca II, Bloedverwanten. Het manuscript werd goed bevonden, nu moesten we het hier en daar nog aanpassen en dan gaat het nog naar een redacteur om er de laatste foutjes uit te halen. De uitgeefster vroeg ook meteen naar een vervolg, en zo ja, of we er zo snel mogelijk aan wilden beginnen. Natuurlijk doen we dat, we willen niet liever. En daar zit ik dan. Morgen verder corrigeren en dan een eerste brainstorm voor deel drie, waar we natuurlijk al enige ideeën rond hebben.

Een verhaal is voor mij een cyclus waarin getracht wordt een patroon te doorbreken of te herstellen. En die bestaat in het geval van Maikels zoektocht uit drie delen. Hoe, wat en waar moesten we nu nog verder uitpluizen.

Reacties

Populaire posts

Contact

Naam

E-mail *

Bericht *