Doorgaan naar hoofdcontent

Beats en go's


Dag 6 – Beatsheet
In de voormiddag hielden we een laatste groepssessie. Iedereen pitchte nog eens kort de laatste aandachtspunten. Dan namen we afscheid en beloofden we elkaar op de hoogte te houden van onze vorderingen.

In de namiddag zaten Johan en ik nog samen in een met airco gevuld  café/restaurant waar een lounge gedeelte was. We werkten er verder aan onze beatsheet. Door middel van een beatsheet  - een beat is een verandering in het gedrag van je personage - zouden we de belangrijkste veranderingen per scène opnieuw oplijsten, verder keuzes maken en structuur aanbrengen.
Bij elke keuze en iedere wijziging die je aanbrengt verandert er weer iets op een ander niveau en zo blijf je natuurlijk nog even bezig. Voor mij is het stilaan genoeg. Na deze versie zou het echt klaar moeten zijn, klaar om die producent te vinden die met dit verhaal verder in zee wil met ons, "go!" zou ik zeggen.
Om vijf uur stopten we, nu moest de focus liggen op onze trip terug naar België. Uit het broeierig hete hotel waren we al gecheckt, nu nog de bagage inchecken op de luchthaven. Dit ging vlot, we konden al op voorhand inchecken in het treinstation van de CAT (city-airport-train), de trein Wenen-Luchthaven.


Niet voordat ik een cadeautje kocht voor m’n dochter in de Finnshop. Een handtas die ze zeker mooi zou vinden. Negen is ze, maar al een echt dametje als het op zulke dingen aankomt. Morgen zie ik hen weer. Eindelijk terug, frisse lucht, kunnen doorslapen en nieuwe verhalen om te vertellen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Boekenbeursblues

"Eindelijk zit ik er dan, nu met het derde boek uit de Dalca reeks: levensgif"

Het was altijd een droom van me om ooit op de boekenbeurs te mogen signeren. Nu zat ik er met een hele trilogie aan boeken. Samen met Johan, want we schreven de boeken samen. Hoofdstuk om hoofdstuk, corrigerend, discussiërend en evoluerend. Lerend ook van hem en zijn ervaring in het schrijven van jeugdboeken. Met "De demonen van Dalca" als trilogie wilde ik het fantasygenre als metafoor gebruiken om iets te kunnen vertellen over wat veel jongeren nu overkomt en me ergens, in een ver verleden, zelf overkwam. Een mooi schrijfproject.

Toch, blijft er het gevoel bij me dat ik er ook wil zitten met eigen werk in mijn stijl. Dat wordt de volgende schrijfuitdaging. Een solo boek: een verhalenbundel, roman, poëzie, theater… er ligt vanalles in de lade klaar om uitgewerkt te worden. Het is namelijk belangrijk als (aspirant) schrijver om regelmatig ideeën neer te schrijven, gegevens te verzamelen …

Ik ben geen konijn.

Wat nu met dat eten?"Ik ben geen konijn." Dat is inderdaad wat mijn vader altijd zei als er teveel groenten op tafel kwamen. Dat komt nog vanuit een andere generatie. Bewust eet ik anders nu, al is het maar om die voetafdruk te verkleinen. Maar het wordt me de laatste tijd niet gemakkelijk gemaakt. Ik eet tegenwoordig erg veel salade. Toch een konijn? Waarom?

Over zeven nachten zonder

Zeven nachten werden zeven jaren of toch zoiets. De tijd gaat snel en elke gedachte die je onderzoekt en elke zin die je uitpuurt telt mee, het maakt de tijd vol en voor je het weet zijn je verhalen gegroeid en nemen zij hopelijk een stukje van je mee zodat je zelf lichter wordt.
Nu, de vier staat al vooraan op mijn telraam, maak ik mijn solodebuut als schrijver. Wilde ik het eerder? Neen, niet echt. Als dichter had ik ze al gemaakt, als co-scenarist en co-schrijver ook. Maar nu was het tijd om iets meer van mezelf te laten zien. En dat doe je pas als je er klaar voor bent. Of niet. Dat is de sprong die je dan waagt, met alle fouten die er nog aan kleven. Uiteindelijk moet je er zelf ook door leren. Met deze “Zeven nachten zonder”, ingeleid door een proloog en omwikkeld met een epiloog, laat ik de lezer kennismaken met zeven personages op zoek naar… de liefde of?
Trots
Ja, het maakt me trots dit boekje te zien liggen zo tussen Jeroen Meus en andere kookgoden in de lokale krantenwinkel. …

Over de verantwoordelijkheid van de (sociale) media