Over scenarioschrijven

Er zijn vele boeken geschreven over scenarioschrijven, waaronder enkele klassiekers zoals die van Syd Field en Robert Mc Kee, en toch zal je hierin je eigen weg moeten zoeken.

Sommige basisideeën uit zo'n boeken zijn en blijven handige tools om je script te testen of om toch enige houvast te hebben wanneer je begint aan een scenario. Maar hoe dan ook zal jij eerst die woorden op papier moeten zetten. En net als bij het schrijven van eender welk soort verhaal zal je eerst vertrekken vanuit een gevoel, beeld of idee dat je maar niet loslaat.

Dan denk je best ook even na over waar je naartoe wil met je verhaal: wat je ermee wil vertellen? Hoe je dat gaat opbouwen? Dus toch een soort van begin, midden en einde. Om het dan helemaal echt te maken, denk je best nog na over je personages (background) en je setting (arena - waar en wanneer) waarin alles zich afspeelt, daarbij is de research van ontzettend groot belang.

Vooral, begin eerst met schrijven, als je voelt dat het er uit moet, begin met die eerste letters op papier te zetten.

In het volgende filmpje van de site No Film School legt Darius Britt in een notendop uit welke de belangrijkste kapstokken zijn die gebruikt worden in een scenario.





Reacties

Populaire posts

Contact

Naam

E-mail *

Bericht *