Doorgaan naar hoofdcontent

Lego scènesDag 5

De legoman, Paul Tyler, demonstreert het verhaal door alles in lego te laten plaatsen.

De personages, doelen, conflicten worden door legofiguren en objecten voorgesteld. Een soort familieopstelling van je verhaal. Waarbij elke zet en elk nieuw gegeven je aanbrengt in je verhaal plots zeer visueel wordt. Het geeft een nieuwe kijk op je geheel en op enkele vragen die je je nog niet stelde.

Hij nam 30 minuten de tijd voor elk van ons. Dat wilde dus zeggen dat je –doordat hij je steeds bewust onderbreekt met vele vragen– net tot aan je eerste plotpoint geraakte en dan moest stoppen.
Interessant maar het laat je gewoon met nog meer vragen achter dan je al had en ging minder diep dan de gewone feedbacksessies. Toch is het een aanrader om eens enkele zaken vanuit een ander standpunt te bekijken of gewoon als je vastzit alles eens speels te analyseren. Lego werkt altijd :-)


In de namiddag een uitstap naar Gotenburg. Een deftige stad waar ik echter al snel op uitgekeken was, misschien omdat ik nu eenmaal liever verder werkte aan het script. Dus besloten Johan en ik na een wandeling een cafeetje op te zoeken en nog enkele dingen op een rijtje te zetten.
’s Avonds diner in de kantoren van het Film i Vast (Zweeds filminstituut) waar ik een producente ontmoette van Lars Von Trier’s bedrijf Zentropa. Netwerken en contacten maken dus.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Boekenbeursblues

"Eindelijk zit ik er dan, nu met het derde boek uit de Dalca reeks: levensgif"

Het was altijd een droom van me om ooit op de boekenbeurs te mogen signeren. Nu zat ik er met een hele trilogie aan boeken. Samen met Johan, want we schreven de boeken samen. Hoofdstuk om hoofdstuk, corrigerend, discussiërend en evoluerend. Lerend ook van hem en zijn ervaring in het schrijven van jeugdboeken. Met "De demonen van Dalca" als trilogie wilde ik het fantasygenre als metafoor gebruiken om iets te kunnen vertellen over wat veel jongeren nu overkomt en me ergens, in een ver verleden, zelf overkwam. Een mooi schrijfproject.

Toch, blijft er het gevoel bij me dat ik er ook wil zitten met eigen werk in mijn stijl. Dat wordt de volgende schrijfuitdaging. Een solo boek: een verhalenbundel, roman, poëzie, theater… er ligt vanalles in de lade klaar om uitgewerkt te worden. Het is namelijk belangrijk als (aspirant) schrijver om regelmatig ideeën neer te schrijven, gegevens te verzamelen …

Ik ben geen konijn.

Wat nu met dat eten?"Ik ben geen konijn." Dat is inderdaad wat mijn vader altijd zei als er teveel groenten op tafel kwamen. Dat komt nog vanuit een andere generatie. Bewust eet ik anders nu, al is het maar om die voetafdruk te verkleinen. Maar het wordt me de laatste tijd niet gemakkelijk gemaakt. Ik eet tegenwoordig erg veel salade. Toch een konijn? Waarom?

Over zeven nachten zonder

Zeven nachten werden zeven jaren of toch zoiets. De tijd gaat snel en elke gedachte die je onderzoekt en elke zin die je uitpuurt telt mee, het maakt de tijd vol en voor je het weet zijn je verhalen gegroeid en nemen zij hopelijk een stukje van je mee zodat je zelf lichter wordt.
Nu, de vier staat al vooraan op mijn telraam, maak ik mijn solodebuut als schrijver. Wilde ik het eerder? Neen, niet echt. Als dichter had ik ze al gemaakt, als co-scenarist en co-schrijver ook. Maar nu was het tijd om iets meer van mezelf te laten zien. En dat doe je pas als je er klaar voor bent. Of niet. Dat is de sprong die je dan waagt, met alle fouten die er nog aan kleven. Uiteindelijk moet je er zelf ook door leren. Met deze “Zeven nachten zonder”, ingeleid door een proloog en omwikkeld met een epiloog, laat ik de lezer kennismaken met zeven personages op zoek naar… de liefde of?
Trots
Ja, het maakt me trots dit boekje te zien liggen zo tussen Jeroen Meus en andere kookgoden in de lokale krantenwinkel. …

Over de verantwoordelijkheid van de (sociale) media