Lego scènes



Dag 5

De legoman, Paul Tyler, demonstreert het verhaal door alles in lego te laten plaatsen.

De personages, doelen, conflicten worden door legofiguren en objecten voorgesteld. Een soort familieopstelling van je verhaal. Waarbij elke zet en elk nieuw gegeven je aanbrengt in je verhaal plots zeer visueel wordt. Het geeft een nieuwe kijk op je geheel en op enkele vragen die je je nog niet stelde.

Hij nam 30 minuten de tijd voor elk van ons. Dat wilde dus zeggen dat je –doordat hij je steeds bewust onderbreekt met vele vragen– net tot aan je eerste plotpoint geraakte en dan moest stoppen.
Interessant maar het laat je gewoon met nog meer vragen achter dan je al had en ging minder diep dan de gewone feedbacksessies. Toch is het een aanrader om eens enkele zaken vanuit een ander standpunt te bekijken of gewoon als je vastzit alles eens speels te analyseren. Lego werkt altijd :-)


In de namiddag een uitstap naar Gotenburg. Een deftige stad waar ik echter al snel op uitgekeken was, misschien omdat ik nu eenmaal liever verder werkte aan het script. Dus besloten Johan en ik na een wandeling een cafeetje op te zoeken en nog enkele dingen op een rijtje te zetten.
’s Avonds diner in de kantoren van het Film i Vast (Zweeds filminstituut) waar ik een producente ontmoette van Lars Von Trier’s bedrijf Zentropa. Netwerken en contacten maken dus.


Reacties

Populaire posts

Contact

Naam

E-mail *

Bericht *