Films en van die rare dingen


Alles nagekeken. Deze voormiddag legde ik de hand aan de laatste correcties van deze Dalca versie. Hier en daar plaatste ik nog enkele opmerkingen, die zijn nog voor Johan om na te kijken. Dan mag het naar de uitgever. In de namiddag werkten we verder aan de beatsheat voor Jasper en verzonnen we tegelijk een nieuw einde.
’s Avonds zagen we The Selfish Giant, een sociaal realistisch drama in een ijzersterke regie van Clio Barnard, een verhaal geïnspireerd door het sprookje van Oscar Wilde, nu in een heel hedendaags jasje. Sterk, nauwelijks  muziek, wel heel subtiel een ‘sound’ die doet denken aan het geluid van hoogspanningskabels, passend bij de film. Over vriendschap, armoede en kinderen die te snel volwassen moeten worden. Knap gespeeld ook door de jongens, verbazend natuurlijk, intens en energiek waarna het je met een ijselijke stilte achterlaat.

Daarna nog een independent film A Little Closer een film waar alles letterlijk zeer dichtbij gefilmd
is en waar de maker echt ontzettend lang bij momenten blijft hangen, klevend op de personages, zodat de emoties en de blikken vrijspel krijgen tot je er bijna ongemakkelijk van wordt. Veel wordt verteld met beeld en durven stilstaan bij. Niet pakkender dan de vorige en wat verhaal betreft wat oppervlakkiger, als een slice of love, drie liefdes binnen één gezin die aan bod komen; die van de 11-jarige en de 16-jarige zoon en die van de gescheiden moeder hopeloos op zoek naar wat affectie. Daar blijft het dan ook bij.
Tijd om te (be)rusten nu.


De dag erna
Intense sessie in  het corrigeren van het scenario aan de hand van ons beatscheet. Halfweg geraakt. Nog enkele cruciale scènes moeten verder uitgewerkt worden en dan is ook deze versie klaar, klaar  om nagelezen te worden door zij die er ook echt mee te maken kregen. 

Tot slot drie uur onderweg om op tijd thuis te geraken. Drie uur om verder te kunnen schrijven. Tegenover me zit een jonge dame met een t-shirt waarop staat Strange things happen. Een quote die ik ook eens gebruikte in een gedicht. Dingen die gebeuren op momenten dat er niets gebeurd...

Reacties

Populaire posts

Contact

Naam

E-mail *

Bericht *