Doorgaan naar hoofdcontent

Schrijfweekend, Dalca II, next dayHet ging voortreffelijk. ’s Nachts werd ik al gewekt door enkele ideeën en ’s ochtends, de zon is nu al heel vroeg daar, kon ik er meteen invliegen. Rond half vier in de namiddag was hoofdstuk 15 klaar en had ik een deel van hoofdstuk 16 meteen mee op papier gezet, het hoorde nu eenmaal bij het vorige hoofdstuk en ik wilde in die flow blijven en hetzelfde basisidee verder ontwikkelen. Tot het genoeg was en ik voelde dat ik moest stoppen, wat ik erin wilde vertellen, zat er in. Het vervolg is nu weer aan Johan. En dat het zwaar was voelde ik, of het kwam door de hoge concentratie aan pollen of de voortdurende prestatiedruk van de laatste maanden, maar keel, neus en ogen leken dicht te vallen en de vermoeidheid sloeg toe.

’s Avonds keken we nog naar een Roemeense film: The way I spent the end of the world. Mooi, door de ogen van enkele jongeren volgen we de laatste dagen van het bewind van Ceausescu. Nog steeds leefden de mensen er in angst, maar hoop sijpelde langzaam door.


Next day
Mijn laatste schrijfdag. Alles nakijken en al een beetje polijsten tot ik Johan een 'go' geef.
Johan kijkt alles verder na en stelt gerichte vragen, waarna ik meteen feedback geef op de keuzes
die ik maakte en het verhaal dat ik er verder in wil steken. Ook inhoudelijk moet alles kloppen en daarvoor vallen we toch steeds terug op het belang van research, ook al schrijf je volledige fictie.  
 
Morgen terug naar de realiteit, examens afnemen, verbeteren, … En dan, echt zomer en tijd, hoog tijd voor een beetje vakantie.Reacties

Populaire posts van deze blog

Boekenbeursblues

"Eindelijk zit ik er dan, nu met het derde boek uit de Dalca reeks: levensgif"

Het was altijd een droom van me om ooit op de boekenbeurs te mogen signeren. Nu zat ik er met een hele trilogie aan boeken. Samen met Johan, want we schreven de boeken samen. Hoofdstuk om hoofdstuk, corrigerend, discussiërend en evoluerend. Lerend ook van hem en zijn ervaring in het schrijven van jeugdboeken. Met "De demonen van Dalca" als trilogie wilde ik het fantasygenre als metafoor gebruiken om iets te kunnen vertellen over wat veel jongeren nu overkomt en me ergens, in een ver verleden, zelf overkwam. Een mooi schrijfproject.

Toch, blijft er het gevoel bij me dat ik er ook wil zitten met eigen werk in mijn stijl. Dat wordt de volgende schrijfuitdaging. Een solo boek: een verhalenbundel, roman, poëzie, theater… er ligt vanalles in de lade klaar om uitgewerkt te worden. Het is namelijk belangrijk als (aspirant) schrijver om regelmatig ideeën neer te schrijven, gegevens te verzamelen …

Ik ben geen konijn.

Wat nu met dat eten?"Ik ben geen konijn." Dat is inderdaad wat mijn vader altijd zei als er teveel groenten op tafel kwamen. Dat komt nog vanuit een andere generatie. Bewust eet ik anders nu, al is het maar om die voetafdruk te verkleinen. Maar het wordt me de laatste tijd niet gemakkelijk gemaakt. Ik eet tegenwoordig erg veel salade. Toch een konijn? Waarom?

Over zeven nachten zonder

Zeven nachten werden zeven jaren of toch zoiets. De tijd gaat snel en elke gedachte die je onderzoekt en elke zin die je uitpuurt telt mee, het maakt de tijd vol en voor je het weet zijn je verhalen gegroeid en nemen zij hopelijk een stukje van je mee zodat je zelf lichter wordt.
Nu, de vier staat al vooraan op mijn telraam, maak ik mijn solodebuut als schrijver. Wilde ik het eerder? Neen, niet echt. Als dichter had ik ze al gemaakt, als co-scenarist en co-schrijver ook. Maar nu was het tijd om iets meer van mezelf te laten zien. En dat doe je pas als je er klaar voor bent. Of niet. Dat is de sprong die je dan waagt, met alle fouten die er nog aan kleven. Uiteindelijk moet je er zelf ook door leren. Met deze “Zeven nachten zonder”, ingeleid door een proloog en omwikkeld met een epiloog, laat ik de lezer kennismaken met zeven personages op zoek naar… de liefde of?
Trots
Ja, het maakt me trots dit boekje te zien liggen zo tussen Jeroen Meus en andere kookgoden in de lokale krantenwinkel. …

Over de verantwoordelijkheid van de (sociale) media