Filibusteren



Dag 6

Als we tussen al het gefilibuster door tijd hebben om aan ons script te werken gaat daar alle focus naartoe. Tegen dat ik ’s avonds facebook check ben ik al vaak zo uitgeput dat echt nuttige dingen schrijven voor mijn blog niet meer lukt, dat zal voor een andere keer zijn. Het is dan ook steeds na middernacht wanneer ik de kamer betreedt. 

Wel krijgen we vanaf nu meer ruimte om eraan te werken.Wat vooral opvalt, is dat we steeds meer terugkeren naar het oorspronkelijke verhaal. Dat het gewoon een kwestie is van enkele doelen duidelijk te stellen en daar de focus op te leggen.

Volgende begrippen komen ook aan bod:
Wie is het “main character?”
Is er een “lead character”? (c.f. de film Mozart)
En waarom gebruiken jullie niet even een “filibuster”? (voor de dames met het Dante verhaal).

Een filibuster is namelijk een extreem lange redevoering en in een film bedoelt als een brok informatie (liefst kort en leuk gebracht) die nu eenmaal noodzakelijk is om het verhaal verder te brengen. Een voorbeeld vind je in de film Jurassic Park waar eerst heel het ontstaan van het park via een animatie aan de bezoekers (en dus ook de kijkers) wordt verduidelijkt. Het meest bekende voorbeeld komt uit Mr. Smith Goes to Washington, waar er letterlijk gefilibusterd wordt op een geniale manier, bekijk zeker eens deze klassieker en je zult weten wat het is.

In ons verhaal wordt steeds meer duidelijk dat in de nieuwe versie de rol van Peggy sterker moet,
de rol van de vader, Ronny en die van de leerkracht.

Een interessante laag is: pas als je echt jezelf durft zijn én tonen zal je sneller geapprecieerd worden en integreren. De manier waarop is natuurlijk van uitermate belang en iets waar de jeugd (en volwassenen) tegenwoordig hard mee bezig zijn – door de digitale media is dit haast een must geworden, maar niet altijd even evident. Hoe dan ook, als het niet als normatief wordt beschouwd, zal het met conflicten gepaard gaan. Conflicten die minder hevig zijn in een open en vrije omgeving, maar nu eenmaal wel overwonnen zullen moeten worden en helpen bij je groei als individu in al je diversiteit.

Net zoals mijn zoektocht naar rust. De enige momenten dat ik even ontsnap zijn die wanneer ik extra vroeg opsta en eens ga joggen in de prachtige bossen hier in de omgeving, een moment van meditatie omdat je even weg bent van alles, letterlijk en figuurlijk.

Reacties

Populaire posts

Contact

Naam

E-mail *

Bericht *